GUIDE: Sådan bruger du en menstruationskop

Det kan lyde specielt måske endda helt frygtindgydende for nogle, at bruge en menstratinskop første gang. Men bare rolig! Du vænner dig hurtigt til det - lidt ligesom at cykle.

Indholdsfortegnelse:
Det skal du bruge
Sådan sætter du menstruationskoppen ind
Sådan tager du menstruationskoppen ud
Se vores mest populære menstruationskopper her

Det skal du bruge:

 • En menstruationskop
 • Vand eller vandbaseret glidecreme
 • Tålmodighed :-)
 • Sådan sætter du menstruationskoppen ind

  1) Du skal altid starte med at vaske dine hænder med en uparfumeret sæbe. Fugt herefter menstruationskoppen med lidt vand eller glidecreme. Klem til sidst menstruationskoppen flad med begge hænder som vist på billedet.

  2) Fold herefter koppen som et "C". Dette er den behageligste måde, i forbindelse med når den folder sig ud i skeden.

  3) Sæt dig på toilettet med spredte ben - her er det vigtigt, at du slapper af i underlivet. Tag fat med to fingre omkring menstruationskoppens midte, og indsæt koppen langsomt i skede med "C" folden først.Skub den så langt ind den kan komme så koppen kan folde sig ordentligt ud.
  Herefter skubbes bunden forsigtigt op og ned et par gange ved hjælp at stilken på bunden af koppen. Dette får koppen helt på plads, samt får den til at åbne sig. Du kan evt. mærke efter med en finger om den sidder tæt hele vejen rundt.

  Sådan tager du menstruationskoppen ud

  1) Som det første er det en rigtigt(!) god idé at vaske hænder. Sæt dig med spredte ben på toilettet - her er det vigtigt, at du slapper af i underlivet. Stik herefter langsomt din pegefinger og tommelfinger op i skede og tag fat om stilken på bunden af koppen. Træk den forsigtigt nedad indtil du kan få fat i koppens nederste del.

  2) Pres forsigtigt på bunden af koppen for at bryde vakuumet, og dermed løsne den. Du vil kunne høre/mærke luften blive suge ind. Imens du vrikker koppen fra side til side, trækker du langsomt koppen nedad og ud. Tom koppens indhold i toilettet og skyl menstruationskoppen. Menstruationskoppen skyldes føst med koldt vand og derefter emd varmt vand - sæbe er ikke nødvendigt. Følg herefter anvisninger fra punkt 1 for at sætte den ind igen.

  Herunder har vi samlet en mest populære menstruationskopper:

Aktuelt

 • 12-09-2017
  Vores guide om menstruationskop er opdateret.
 • 31-08-2017
  Listen over helsekostbutikker er opdateret.
 • 30-08-2017
  Listen med instagram-profiler er opdateret og indeholder nu 14 profiler

Få seneste nyheder

Ny på nemhelse?

Velkommen! Vi hjælper dig med at finde produkter til den rette pris

Søg blandt 8.500 produkter

Filtrer dig frem til.

Lav lister med dine produkter.

Besked når prisen falder.

Vi søger personer til at teste nye helseprodukter.

Ansøg om at blive produkttester